HABER GÖNDER
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2016’da hakkında açılan, “FETÖ soruşturması” için konulan gizlilik kararının kaldırılması ve acil bir şekilde ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.
İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akşener’in başvuru dilekçesi avukatları tarafından başsavcılığa iletildi. Dilekçesinde, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığının bulunmadığını belirten Akşener, 2015’te MHP’de olağanüstü kurultay talebi ile hukuki mücadele yürüttüklerini, aleyhte kararlar üzerine İYİ Parti’yi kurduklarını hatırlattı. Bu süreçte, hakkında FETÖ soruşturması başlatılmasına dikkati çeken Akşener, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sürecinde ise, dosyaya, “gizlilik kararı” konulduğunu anımsattı.
Akşener, dilekçesinde, TBMM’de grubu bulunan İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak, “FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması” için verdikleri önergenin iktidar partisi ve ortağı tarafından reddedildiğini kaydetti. Akşener, 2016-2019 arasında ilgili soruşturmanın neden ilerleme kaydetmediği hususunun açıklığa kavuşturulmasını, FETÖ/PDY mücadelesinin siyasi ayağının beyanları doğrultusunda çok daha hızlı ve etkili tespiti için hakkında yapılan soruşturmanın dosyası üzerindeki “gizlilik kararının” ivedi olarak kaldırılmasını ve ivedi olarak ifadesine başvurulmasını talep etti. -ANKARA Milliyet
Dışişleri Bakanlığı’ndan AB’ye tepki
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
VAKA
İYİLEŞME
ÖLÜM
AKTİF VAKA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceTürkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.leyebilirsiniz.
Zaten üye misiniz ? Buraya tıklayarak Üye girişi sağlayabilirsiniz.
Henüz üye değil misiniz ? Buraya tıklayarak Üye olabilirsiniz.