Sadık Şendil

  • Görüntüleme Görüntüleme: 17
  • Son güncelleme Son güncelleme:
  • Sadık Şendil, (28 Şubat 1913, İstanbul - 26 Temmuz 1986, İstanbul), Türk yazar ve senarist.

    Sadik_sendil.jpg


    Profesyonel sanat hayatına 1953 YıLında senaryo yazmakla başlayan Sadık Şendil, Türk sinemasına 200 civarında film senaryosu yazarak BüYük bir katkıda bulunmuştur. Türk tiyatro ve sinema tarihinin önemli eserlerini üreten Şendil, sekiz eser yazmış, popüler dizi-film senaryolarına da imza atmıştıR. Sanatçı, özellikle KemâL Sunal filmleri ve Hababam SıNıfı serisiyle tanıNıR. Sadık Şendil, bir Dönem Müjdat Gezen'le birlikte "GüldüRü Üretim Merkezi"nde çalıştı. Ünlü Senede Bir GüN şarkısının sözlerini yazan Şendil'in senaryoları, Ağırlıklı olarak Ertem Eğilmez ve Sırrı Gültekin tarafından filme alındı.

    ÖDülleri
    7. Antalya Film ŞenliğI, 1970, En İyi Senaryo, Kalbimin Efendisi
    9. Antalya Film ŞenliğI, 1972, En İyi Senaryo, Sev Kardeşim
    11. Antalya Film ŞenliğI, 1974, En İyi Senaryo, Oh Olsun
    Eserleri
    Kanlı Nigâr - 1981
    Ölmeyen Şarkı - 1977
    Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
    Beklenen Şarkı - 1971
    Cilveli Kız - 1969
    Fakir Bir Kız Sevdim - 1966
    Kocamın Nişanlısı - 1965
    İnatçı Gelin - 1965
    Filmografisi (senarist)
    Çalsın Sazlar - 1984
    ŞAşkın Gelin - 1984
    Gırgıriyede Cümbüş Var - 1983
    Görgüsüzler - 1982
    Gırgıriye - 1981
    Gırgıriyede Şenlik Var - 1981
    Süper Baba - 1981
    Yedi Kocalı Hürmüz - 1980
    Banker Bilo - 1980
    İsyan - 1979
    Ne Olacak Şimdi - 1979
    Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor - 1978
    Neşeli Günler - 1978
    Gülen Gözler - 1977
    Cennetin Çocukları - 1977
    Hababam Sınıfı Tatilde - 1977
    Lünüz Güldürünüz - 1977
    Sarhoş - 1977
    Nehir - 1977
    Şabanoğlu Şaban - 1977
    Ne Haber - 1976
    Seni Sevmekle Suçluyum - 1976
    Şeytan Diyor ki - 1976
    Hababam Sınıfı Uyanıyor - 1976
    Aile Şerefi - 1976
    Süt Kardeşler - 1976
    Meraklı Köfteci - 1976
    Bu Nasıl Dünya - 1976
    Bizim Aile / Merhaba - 1975
    Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - 1975
    Ah Nerede - 1975
    Dam Üstüne Çul Serelim - 1975
    Sevgili Halam - 1975
    ŞAşkın Damat - 1975
    Tamam Mı Devam Mı - 1975
    Üç Gelin Altı Damat - 1975
    Parasızlar - 1974
    Evet mi Hayır mı - 1974
    Killing Kolsuz Kahramana Karşı - 1974
    Köyden İndim Şehire - 1974
    Mavi Boncuk - 1974
    Reisin Kızı - 1974
    Kanlı Deniz - 1974
    Salak Milyoner - 1974
    Salako - 1974
    Şiribim Şiribom - 1974
    Mirasyediler - 1974
    Canım Kardeşim - 1973
    Çulsuz Ali - 1973
    Babaların Günahı - 1973
    Hamsi Nuri - 1973
    Kaynanam Kudurdu - 1973
    Oh Olsun - 1973
    Yalancı Yarim - 1973
    Tarkan: Altın Madalyon - 1972
    Feryat - 1972
    O Ağacın Altında - 1972
    Tatlı Dillim - 1972
    Sev Kardeşim - 1972
    Gecekondu Rüzgarı - 1972
    Ocak Söndürenler - 1972
    Ah Bir Zengin Olsam - 1971
    Senede Bir Gün - 1971
    Cımbız Ali - 1971
    Çılgın Yenge - 1971
    Emine - 1971
    Kadifeden Kesesi - 1971
    Son Hıçkırık - 1971
    Beyoğlu Güzeli - 1971
    Tarkan: Viking Kanı - 1971
    Bir Varmış Bir Yokmuş - 1971
    Zindandan Gelen Mektup - 1970
    Ham Meyva - 1970
    Adım Kan Soyadım Silah - 1970
    Allı Yemeni - 1970
    Berduş Kız - 1970
    Dikkat Kan Aranıyor - 1970
    Kalbimin Efendisi - 1970
    Sürtük - 1970
    Dönme Bana Sevgilim - 1970
    Kördüğüm - 1970
    Kara Dutum - 1970
    Acı İle Karışık - 1969
    Nisan Yağmuru - 1969
    Tel Örgü - 1969
    Gel Desen Gelemem ki - 1969
    Çakırcalı Mehmet Efe - 1969
    Gelin Ayşem - 1969
    Sevdalı Gelin - 1969
    Kınalı Keklik - 1969
    Fakir Kızı Leyla - 1969
    Kara Gözlüm Efkarlanma - 1968
    Gönüllü Kahramanlar - 1968
    İngiliz Kemal - 1968
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
Üst