Sevda Aktolga

  • Görüntüleme Görüntüleme: 14
  • Son güncelleme Son güncelleme:
  • Sevda Aktolga
    Doğum 24 EylüL 1957 (63 yaşında)
    İstanbul, Türkiye
    Milliyet Türk
    Meslek Dizi ve sinema oyuncusu
    Etkin Yıllar 1975-GüNüMüz

    5a423b0f2269a224a0254243.jpg


    Sevda Aktolga (D. 24 EylüL 1957, İstanbul), Türk oyuncudur.

    Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği BöLüMünde eğitim aldı. Türk sinemasında çeşitli sinema filmlerinde rol alan Aktolga, kariyerine 1975 Yılında İnsan Avcısı isimli filmde rol alarak başladı. Fox TV'de yayınlanan Unutma Beni isimli dizide Güler rolünde oynamıştıR. En son sinema filmi Aşk Oyunu adlı filmde Münire'yi oynamıştıR.

    Filmografi
    İnsan Avcısı (1975)
    Aşk Dediğin Laf Değildir (1976) - Serpil
    Taşra Kızı (1976) - Sacide
    Şaban Oğlu Şaban (1977) - Selma
    Cennetin Çocukları (1977) - Rüküş Sevda
    Hababam SıNıfı Tatilde (1977) - Sevda
    Gülen Gözler (1977) - Hikmet
    Hababam SıNıfı Dokuz Doğuruyor (1978) - Sevda
    Erkek Güzeli Sefil Bilo (1979) - Canan (Cano)
    Bir Yıldız Doğuyor (1984) - Hatice
    Körebe (1985) - Ayşe
    Katma Değer Şaban (1985) - Gül
    Milyarder (1986) - Muhabir
    Baba Evi (1997)
    Üvey Baba (1998) - Avukat Gönül
    Büyük Buluşma (2004) - Nimet
    Binbir Gece (2006) - Nurhayat
    Aşk Oyunu (2014) - Münire
    Unutma Beni (2012) - Güler

    Altın Portakal En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ÖDülü
    1964-1979
    Yıldız Kenter (1964) • Aliye Rona (1965) • Yıldız Kenter (1966) • Aliye Rona (1967) • Aliye Rona (1968) • Muazzez Arçay (1969) • Lale Belkıs (1970) • Suna Selen (1971) • Fatma Karanfil (1972) • Semra Sar (1973) • Yıldız Kenter (1974) • Seden Kızıltunç (1975) • Diler Saraç (1976) • Gönül Hancı (1977) • Meral Orhonsay (1978) • Sevda Aktolga (1979)
    1980-1999
    Fehamet Atila (1980)Meral Çetinkaya (1981)Güler Ökten (1982)Asuman Arsan (1983)Zuhal Olcay (1984)Keriman Ulusoy (1985)Füsun Demirel (1986)Hümeyra (1987)Fatoş Sezer (1988)Meral Oğuz (1989)Ayşegül Ünsal (1990)Gülsen Tuncer (1991)Serap Aksoy (1992)Demet Akbağ (1993)Derya Alabora (1994)Tomris Oğuzalp (1995)Meriç Başaran (1996)Meral Çetinkaya (1997)Sevda Ferdağ (1998)Serra Yılmaz - Inge Keller (1999)
    2000-2019
    Nilüfer Aydan (2000) • Füsun Demirel (2001) • Sema Atalay (2002) • Nurhayat Kavrak (2003) • Eli Mango (2004) • Fadik Sevin Atasoy (2005) • Nazan Kesal (2006) • Nursel Köse (2007) • ÖVül Avkıran (2008) • Damla Sönmez (2009) • Ayşen Gruda (2010) • Tilbe Saran & Nesrin Cavadzade (2011) • Lale Yavaş (2012) • Gülistan Acet (2013) • Nursel Köse (2014) • Çiğdem Selışık Onat (2015) • Kübra Kip (2016) • Aslı İnandık (2019)
    2020-günümüz
    Nalan Kuruçim, Nezaket Erden (2020)
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
Üst