Administrator
Yönetici
Mesajlar
41
Tepkime puanı
0
Puanları
6
ItıR Esen
Doğum 17 Aralık 1956 (64 yaşında) İstanbul
Meslek Oyuncu · model
Ebeveyn(ler) Hayri Esen

calisani_itir_esene_dava_acti_1562912833_9707.png


ItıR Esen (D. 17 Aralık[1] 1956[2]; İstanbul), Türk oyuncu ve modeldir.

ItıR Esen seslendirme sanatçısı Hayri Esen'in kızıDır. Fotomodellik yaptığı Dönemde Milliyet gazetesinin ek dergisinin kapağında bir fotoğrafı yayımlanmışTır. Aşk-ı Memnu adlı dizide oynaması için yeni Yüzler aranırken kendisine 'Bihter' rolü teklif edilmiştir.[kaynak belirtilmeli] Halit Refiğ, Itır Esen'i Görür Görmez kendisine Bihter'in üvey kızı 'Nihal' karakterini uygun GörmüşTür.[kaynak belirtilmeli] 1975 YıLında TRT'de yayınlanan 6 BöLümlük dizi ile bir anda tanınmıştır.[kime göre?]

Seks filmleri furyasıNıN başlaması üzerine[kaynak belirtilmeli] sinemayı Bırakmış ve ünlü sinemacı Yavuz Turgul'la evlenmiştir. Bu evlilikten iki çocuğU olmuştur. Torunu kendisiyle aynı adı taşımaktadır.[3]

2001'de yine TRT'de yayınlanan ve başrolüNü Zuhal Olcay'ın oynadığı Yeditepe İstanbul adlı dizi ile Türk sinemasına 23 sene sonra geri dönmüştür. 2007 YıLında Hülya Koçyiğit'in başrol oynadığı "Aşk Eski Bir Yalan" dizisinin senaristliğini üstlenmiştir.[4]

2015'ten beri Beşiktaş JK Divan Kurulu üyesidir.[5]

Filmografi
Aşk-ı Memnu (1975)
Bizim Aile (1975)
Gençlik Köprüsü (1975)
Aile Şerefi (1976)
Gülen Gözler (1977)
Liseli Kızlar (1977)
Benim Gibi Sevenler (1977)
Cennetin Çocukları (1977)
Rezil (1978)
Yeditepe İstanbul (2001)
Aliye (2004)
Çemberimde Gül Oya (2004)
Alanya Almanya (2005)
Yeniden ÇalıkuşU (2005)
Arka Sokaklar (2006)
Ahh İstanbul (2006)
Sis ve Gece (2006)
Sınav (2006)
Doktorlar (2006)
Pertev Bey'in Üç Kızı (2006)
Kuzey Rüzgarı (2007)
Milyonda Bir (2008)
Güneşi GördüM (2009)
Adını Sen Koy (2009)
Deli Saraylı (2010)
Maskeli Balo (2010)
Mavi Kelebekler (2012)
Kurt Kanunu (2012)
Taş Mektep (2012)
Aşk Ağlatır (2013)
Fatih-Harbiye (2013)
Peri Masalı (2013)
Gamsız Hayat (2015)
KördüğüM (2016)
Bir Deli Sevda (2017)
Annem (2019)
Zümrüdüanka (2020)
Saygı (2020)
Kırmızı Oda (2021)
 
Üst