S Sadık Şendil

Administrator
Yönetici
Mesajlar
41
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Sadık Şendil, (28 Şubat 1913, İstanbul - 26 Temmuz 1986, İstanbul), Türk yazar ve senarist.

Sadik_sendil.jpg


Profesyonel sanat hayatına 1953 YıLında senaryo yazmakla başlayan Sadık Şendil, Türk sinemasına 200 civarında film senaryosu yazarak BüYük bir katkıda bulunmuştur. Türk tiyatro ve sinema tarihinin önemli eserlerini üreten Şendil, sekiz eser yazmış, popüler dizi-film senaryolarına da imza atmıştıR. Sanatçı, özellikle KemâL Sunal filmleri ve Hababam SıNıfı serisiyle tanıNıR. Sadık Şendil, bir Dönem Müjdat Gezen'le birlikte "GüldüRü Üretim Merkezi"nde çalıştı. Ünlü Senede Bir GüN şarkısının sözlerini yazan Şendil'in senaryoları, Ağırlıklı olarak Ertem Eğilmez ve Sırrı Gültekin tarafından filme alındı.

ÖDülleri
7. Antalya Film ŞenliğI, 1970, En İyi Senaryo, Kalbimin Efendisi
9. Antalya Film ŞenliğI, 1972, En İyi Senaryo, Sev Kardeşim
11. Antalya Film ŞenliğI, 1974, En İyi Senaryo, Oh Olsun
Eserleri
Kanlı Nigâr - 1981
Ölmeyen Şarkı - 1977
Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
Beklenen Şarkı - 1971
Cilveli Kız - 1969
Fakir Bir Kız Sevdim - 1966
Kocamın Nişanlısı - 1965
İnatçı Gelin - 1965
Filmografisi (senarist)
Çalsın Sazlar - 1984
ŞAşkın Gelin - 1984
Gırgıriyede Cümbüş Var - 1983
Görgüsüzler - 1982
Gırgıriye - 1981
Gırgıriyede Şenlik Var - 1981
Süper Baba - 1981
Yedi Kocalı Hürmüz - 1980
Banker Bilo - 1980
İsyan - 1979
Ne Olacak Şimdi - 1979
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor - 1978
Neşeli Günler - 1978
Gülen Gözler - 1977
Cennetin Çocukları - 1977
Hababam Sınıfı Tatilde - 1977
Lünüz Güldürünüz - 1977
Sarhoş - 1977
Nehir - 1977
Şabanoğlu Şaban - 1977
Ne Haber - 1976
Seni Sevmekle Suçluyum - 1976
Şeytan Diyor ki - 1976
Hababam Sınıfı Uyanıyor - 1976
Aile Şerefi - 1976
Süt Kardeşler - 1976
Meraklı Köfteci - 1976
Bu Nasıl Dünya - 1976
Bizim Aile / Merhaba - 1975
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - 1975
Ah Nerede - 1975
Dam Üstüne Çul Serelim - 1975
Sevgili Halam - 1975
ŞAşkın Damat - 1975
Tamam Mı Devam Mı - 1975
Üç Gelin Altı Damat - 1975
Parasızlar - 1974
Evet mi Hayır mı - 1974
Killing Kolsuz Kahramana Karşı - 1974
Köyden İndim Şehire - 1974
Mavi Boncuk - 1974
Reisin Kızı - 1974
Kanlı Deniz - 1974
Salak Milyoner - 1974
Salako - 1974
Şiribim Şiribom - 1974
Mirasyediler - 1974
Canım Kardeşim - 1973
Çulsuz Ali - 1973
Babaların Günahı - 1973
Hamsi Nuri - 1973
Kaynanam Kudurdu - 1973
Oh Olsun - 1973
Yalancı Yarim - 1973
Tarkan: Altın Madalyon - 1972
Feryat - 1972
O Ağacın Altında - 1972
Tatlı Dillim - 1972
Sev Kardeşim - 1972
Gecekondu Rüzgarı - 1972
Ocak Söndürenler - 1972
Ah Bir Zengin Olsam - 1971
Senede Bir Gün - 1971
Cımbız Ali - 1971
Çılgın Yenge - 1971
Emine - 1971
Kadifeden Kesesi - 1971
Son Hıçkırık - 1971
Beyoğlu Güzeli - 1971
Tarkan: Viking Kanı - 1971
Bir Varmış Bir Yokmuş - 1971
Zindandan Gelen Mektup - 1970
Ham Meyva - 1970
Adım Kan Soyadım Silah - 1970
Allı Yemeni - 1970
Berduş Kız - 1970
Dikkat Kan Aranıyor - 1970
Kalbimin Efendisi - 1970
Sürtük - 1970
Dönme Bana Sevgilim - 1970
Kördüğüm - 1970
Kara Dutum - 1970
Acı İle Karışık - 1969
Nisan Yağmuru - 1969
Tel Örgü - 1969
Gel Desen Gelemem ki - 1969
Çakırcalı Mehmet Efe - 1969
Gelin Ayşem - 1969
Sevdalı Gelin - 1969
Kınalı Keklik - 1969
Fakir Kızı Leyla - 1969
Kara Gözlüm Efkarlanma - 1968
Gönüllü Kahramanlar - 1968
İngiliz Kemal - 1968
 

Ekli dosyalar

  • Sadik_sendil.jpg
    Sadik_sendil.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 1
Üst