Administrator
Yönetici
Mesajlar
41
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Sevda Aktolga
Doğum 24 EylüL 1957 (63 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet Türk
Meslek Dizi ve sinema oyuncusu
Etkin Yıllar 1975-GüNüMüz

5a423b0f2269a224a0254243.jpg


Sevda Aktolga (D. 24 EylüL 1957, İstanbul), Türk oyuncudur.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği BöLüMünde eğitim aldı. Türk sinemasında çeşitli sinema filmlerinde rol alan Aktolga, kariyerine 1975 Yılında İnsan Avcısı isimli filmde rol alarak başladı. Fox TV'de yayınlanan Unutma Beni isimli dizide Güler rolünde oynamıştıR. En son sinema filmi Aşk Oyunu adlı filmde Münire'yi oynamıştıR.

Filmografi
İnsan Avcısı (1975)
Aşk Dediğin Laf Değildir (1976) - Serpil
Taşra Kızı (1976) - Sacide
Şaban Oğlu Şaban (1977) - Selma
Cennetin Çocukları (1977) - Rüküş Sevda
Hababam SıNıfı Tatilde (1977) - Sevda
Gülen Gözler (1977) - Hikmet
Hababam SıNıfı Dokuz Doğuruyor (1978) - Sevda
Erkek Güzeli Sefil Bilo (1979) - Canan (Cano)
Bir Yıldız Doğuyor (1984) - Hatice
Körebe (1985) - Ayşe
Katma Değer Şaban (1985) - Gül
Milyarder (1986) - Muhabir
Baba Evi (1997)
Üvey Baba (1998) - Avukat Gönül
Büyük Buluşma (2004) - Nimet
Binbir Gece (2006) - Nurhayat
Aşk Oyunu (2014) - Münire
Unutma Beni (2012) - Güler

Altın Portakal En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ÖDülü
1964-1979
Yıldız Kenter (1964) • Aliye Rona (1965) • Yıldız Kenter (1966) • Aliye Rona (1967) • Aliye Rona (1968) • Muazzez Arçay (1969) • Lale Belkıs (1970) • Suna Selen (1971) • Fatma Karanfil (1972) • Semra Sar (1973) • Yıldız Kenter (1974) • Seden Kızıltunç (1975) • Diler Saraç (1976) • Gönül Hancı (1977) • Meral Orhonsay (1978) • Sevda Aktolga (1979)
1980-1999
Fehamet Atila (1980)Meral Çetinkaya (1981)Güler Ökten (1982)Asuman Arsan (1983)Zuhal Olcay (1984)Keriman Ulusoy (1985)Füsun Demirel (1986)Hümeyra (1987)Fatoş Sezer (1988)Meral Oğuz (1989)Ayşegül Ünsal (1990)Gülsen Tuncer (1991)Serap Aksoy (1992)Demet Akbağ (1993)Derya Alabora (1994)Tomris Oğuzalp (1995)Meriç Başaran (1996)Meral Çetinkaya (1997)Sevda Ferdağ (1998)Serra Yılmaz - Inge Keller (1999)
2000-2019
Nilüfer Aydan (2000) • Füsun Demirel (2001) • Sema Atalay (2002) • Nurhayat Kavrak (2003) • Eli Mango (2004) • Fadik Sevin Atasoy (2005) • Nazan Kesal (2006) • Nursel Köse (2007) • ÖVül Avkıran (2008) • Damla Sönmez (2009) • Ayşen Gruda (2010) • Tilbe Saran & Nesrin Cavadzade (2011) • Lale Yavaş (2012) • Gülistan Acet (2013) • Nursel Köse (2014) • Çiğdem Selışık Onat (2015) • Kübra Kip (2016) • Aslı İnandık (2019)
2020-günümüz
Nalan Kuruçim, Nezaket Erden (2020)
 
Üst